Skip to content
BOAS Eiendom, på vegne av Norsk Arbeidsmandsforbund, står i spissen for rehabiliteringen av Grubbegata 4-6. Dette er et ambisiøst prosjekt som kombinerer moderne arkitektur, bærekraftige løsninger og fleksible arbeidsområder.

Grubbegata 4-6 rehabiliteres:

– En ny fasade som bærer bud om kvalitet, innovasjon og bærekraft

BOAS Eiendom, på vegne av Norsk Arbeidsmandsforbund, står i spissen for rehabiliteringen av Grubbegata 4-6. Dette er et ambisiøst prosjekt som kombinerer moderne arkitektur, bærekraftige løsninger og fleksible arbeidsområder. I dette intervjuet deler daglig leder Vegard Kobberdal innsikt i visjonene og målene som ligger bak prosjektet.

Grubbegata 4-6 er under rehabilitering og skal bli et bærekraftig næringsbygg i hjertet av Oslo. Målet er å skape en moderne arbeidsplass der trivsel og motivasjon står i fokus. Her forteller Vegard Kobberdal mer om visjonene, tankene og arbeidsmetodene som driver prosjektet fremover.

Vegard Kobberdal er daglig leder i BOAS Eiendom.

Kan du dele hvilke overordnede visjoner dere har hatt for rehabiliteringen av Grubbegata 4-6?

– Vår visjon for Grubbegata 4-6 har vært å skape et bygg som oppfyller dagens krav til funksjonalitet og estetikk. Samtidig skal det være en sentral del av fremtidens bybilde.

Kobberdal forklarer videre at de har hatt et sterkt ønske om å bidra til fornyelsen av området. Dette området er både symbolsk og strategisk viktig for byen.

Breeam Very Good

– For oss har det vært viktig å innlemme bærekraftige og varige løsninger, noe som ivaretas gjennom byggets BREEAM-sertifisering. Resultatet blir et robust, moderne og energieffektivt kontorbygg skreddersydd for fremtidens arbeidsplass. Vi forbedrer også energibruken slik at bygget, som er fra 1962, går fra energiklasse D til B.

BOAS Eiendom er ikke bare eiendomsforvalter for bygget, men har også rollen som prosjektleder for rehabiliteringen av Grubbegata 4-6. Kan du fortelle litt om deres tilnærming til denne oppgaven?

– I Grubbegata-prosjektet har vi jobbet tett og kontinuerlig med alle involverte parter, fra arkitekter til entreprenører. Dette har vært avgjørende for å sikre at hvert aspekt av prosjektet blir levert i tråd med kundens overordnede visjon og krav. Vi trives med å koordinere komplekse prosesser og løse utfordringer effektivt, noe som er helt essensielt i store prosjekter.

Hva har vært de største utfordringene underveis i prosjektet, og hvordan har dere håndtert disse?

– En av de største utfordringene har vært å balansere moderne krav til bærekraft og teknologi med hensynet til den eksisterende bygningsmassen. Målet vårt har vært å bevare mest mulig av det gamle for å redusere klimaavtrykket og respektere områdets historiske og kulturelle betydning. Dette har krevd tett samarbeid mellom arkitekter, entreprenører og gårdeier, men sammen har vi funnet løsninger som oppfyller disse kravene.

Kvalitet, innovasjon og bærekraft

Kobberdal forteller at de også har implementert innovative løsninger for å oppnå energibesparelser. For eksempel har de valgt vinduer med spesialtilpasset «smartglass» til hele bygget. Kravene til energieffektivisering og lysskjerming gjorde at de valgte dette glasset, som kan dempe lysinnslippet med opptil 90 % og justeres individuelt for hvert vindu.

– Ja, disse vinduene er kostbare i innkjøp, men på sikt vil de bidra betydelig til energieffektivisering og sikre et godt inneklima.

Kan du beskrive hvilken type arbeidsplass dere ser for dere å skape i Grubbegata 4-6? Både med tanke på fargevalg, interiørløsninger, fasiliteter – og ikke minst takterrassen og personalrestauranten?

– Vi vil skape en arbeidsplass hvor folk gleder seg til å være. Fargevalget kombinerer naturlige og friske toner som skaper en varm, innbydende atmosfære, samtidig som rommene er lyse og inspirerende. Kontorene er designet for både konsentrert arbeid og godt samarbeid mellom kolleger.

Rammene for en god arbeidsplass i Grubbegata

Kobberdal beskriver de fleksible interiørløsningene, som inkluderer både rolige kroker og åpne områder tilpasset ulike arbeidsstiler. Moderne fasiliteter er også på plass, med oppdatert teknologi som gjør det enkelt å jobbe, enten man er på kontoret eller jobber hjemmefra.

I femte etasje er planen å bygge en flott personalrestaurant og en stor, sydvestvendt takterrasse med utsikt over Stortorvet og Oslo sentrum.

– Personalrestauranten er et viktig samlingspunkt, hvor vi tilbyr sunne og smakfulle retter i en trivelig atmosfære. Vi vet at god mat og et hyggelig miljø gjør en stor forskjell i hverdagen. Alt i alt vil vi skape en arbeidsplass hvor folk trives, føler seg godt ivaretatt, og kan jobbe effektivt – noe som gir bedre trivsel og bedre resultater, avslutter Kobberdal.

Back To Top